Forum Główne > Urządzenia srk

S12 na semaforze, a na następnym S2

<< < (2/6) > >>

TaKeT:
Chwilunia bo już nie ogarniam  ;)

Wcześniej napisałeś:
--- Cytuj ---Otóż przy wyjeździe ze stacji pociąg otrzymał sygnał S13. Po dalszym ułożeniu przebiegu sygnał ten zmienił się w S12. Jednak za chwilę z S12 zrobiło się nagle S10
--- Koniec cytatu ---

I do tego opisu jak najbardziej  że: ,,pozostaję przy tezie że gdzieś nie ma drogi hamowania (ewentualnie ,,skopano" przebieg) i dopóki nie ma s2 na np. wyjazdowym drogowskaz będzie pokazywał S13 pomimo wajch ,,na prosto".

Chodzi mi oczywiście o to że po tym semaforze (wyświetlającym końcowo S10) jest gdzieś następny który świeci sobie S13, a gdy na kolejnym ukaże się S2 przełącza się również na S2. Nie skomplikowałem za bardzo?

dejvid:
Rozumiem, o co Ci chodzi, może ja troszkę skomplikowałem ;)
Otóż masz 3 minuty do odjazdu osobówki, więc dyżurny ustawia Ci jeden przebieg z odbiciem na inny tor i wyświetla Ci S13. Minutę przed odjazdem dyżurny na wykonawczej daje Ci wyjazd w stronę Szopienic i ustawia S13, bądź S12 (też z odbiciem). Po drodze nie ma żadnego innego semafora. Po ułożeniu drogi przez nastawnię wykonawczą na pierwszym semaforze przy peronie wyświetla Ci się S12, który chwilę później przechodzi w S10. Odnalazłeś się już? :-)

Paweł:

--- Cytat: dejvid w 07 Grudzień 2014, 23:00:07 ---na wykonawczej daje Ci wyjazd w stronę Szopienic i ustawia S13, bądź S12 (też z odbiciem).

--- Koniec cytatu ---

To na następnym było w końcu S2, czy S13/S12? Najlepiej zobacz na plan i podaj które to semafory.

dejvid:
Było S2, ale wcześniejszy semafor wskazywał na początku, jakby miało tam być S12 lub S13. Później wskoczył dopiero na S10, który to dobrze wskazywał podany na następnym S2. Chodzi o wcześniejsze, błędne wskazanie, bo bez rozwiązania przebiegu nie może Ci się S12 zmienić w S10

TaKeT:
Chyba tak  ;D

A czy za tym semaforkiem który stawia wykonawcza jest jakiś jeszcze?

To jest schemat ,,tych" Mysłowic: http://semaforek.kolej.org.pl/wiki/htmlets/Myslowice_NEW.jpg ?

S12 może się zmienić w s10 przez zmianę następnego semafora (ten przypadek o którym pisałem)

Zaznacz na planie gdzie to to jechało ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej