Forum Główne > Inne
Wypełnianie dziennika ruchu Lisków w stronę Wilamowic
Drops:
Dobry wieczór, gdzieś już przeczytałem na forum, że dziennik ruchu prowadzić się powinno na Tęcze na odstęp, problem w tym jak uzupełnić drogę wolną, skoro o drogę wolną pytają nas Wilamowice? I jak uzupełnić odjazd skoro o odjeździe nie informuje nas Tęcza, przynajmniej nie zawsze? z góry dzięki za odpowiedź
Paweł Piotr:
Instrukcja o prowadzeniu ruchu pociągów Ir-1(R-1), paragraf 36.
Drops:
Tą instrukcję znam bardzo dobrze, problem w tym, że nie wiem jak to wygląda na Liskowie, dotarłem do tego, że jadąc od strony Wilamowic, gdy pociąg odjeżdża z Tęczy strzałka na blokadzie przestaje mrugać na czerwono i świeci się stale, dobrze mówię? :P
Druga sprawa to nadal nie wiem jak mam wypisywać drogę wolną gdy już jest w tym odstępie Tęcza-Lisków a Wilamowice pytają mnie o wolną, żeby to pytała Tęcza byłoby prosto a Wilamowice? odpisuje się to R-146 czy może w innym dzienniku (rozmów itp.)?
greg86:
Czytałem ostatnio instrukcję i wywnioskowałem, że przy szlakach dwutorowych o ruchu jednokierunkowym po każdym z torów nie wypełnia się wolnej. Dopiero przy wprowadzeniu ruchu dwukierunkowego pyta się o wolną, wtedy chodzi chyba o godzinę otrzymania zgody z posterunku następczego (czyli Wilamowic).
Drops:
To jak wtedy się wypełnia? Poza tym parę razy miałem przypadek, gdy Wilamowice dzwoniły i pytały o drogę wolną po torze numer 2 dla pociągu xxxxxx np. luzem
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej