Forum Główne > Inne
Wypełnianie dziennika ruchu Lisków w stronę Wilamowic
Andrev:
--- Cytat: jageer w 15 Styczeń 2015, 22:17:46 ---
--- Cytat: Droznik w 15 Styczeń 2015, 20:01:03 ---A rozkazy pisemne też poprawnie wypisujesz? Dajesz godzinę podyktowania i adnotację radiotelefon?
--- Koniec cytatu ---
Pokaż mi przepis, gdzie jest wyraźnie napisane, że adnotujesz, na rozkazie, że przez RT dyktowałeś...
--- Koniec cytatu ---
Też mi się wydaje że nie ma nigdzie tego. Skoro rozkaz w oryginale jest wypisany z nazwiskiem maszynisty, numerem w ułamku, to wg mnie oczywiste że było podyktowane radiotelefonem.
jageer:
Ja spotkałem kilka przypadków, że isdr w rubryce "z polecenia dyżurnego" wpisywał "radiotelefon", za co dostawał ochrzan ;)
Andrev:
--- Cytat: jageer w 17 Styczeń 2015, 23:32:50 ---Ja spotkałem kilka przypadków, że isdr w rubryce "z polecenia dyżurnego" wpisywał "radiotelefon", za co dostawał ochrzan ;)
--- Koniec cytatu ---
U nas raczej tendencja jest odwrotna, organy kontrolersko - instruktorskie sugerują żeby to wpisywać. Jednak w żadnej instrukcji, a w szczególności w Ir1 nie znalazłem takiego wymogu. Ponadto podczas dyktowania gdyby to przeczytać: "dyktował radiotelefonem dyżurny ruchu..." dla mnie brzmi to conajmniej dziwnie. No bo czym mógł podyktować ten rozkaz? Gołębiem pocztowym?
uetam:
W niektórych sekcjach są polecenia naczelnika wymagające wpisywania takiej adnotacji na rozkazie. Jak dla mnie to bzzdura no ale jak wiadomo z władzami się nie dyskutuje ;-)
Droznik:
W symku przecież sam komputer mówi: Lisków można dyktować rozkaz pisemny. To co? Wyrwać i pójść z nim ;p
A książka energetyków? Dziennik uszkodzeń łączności? Jeszcze kilka książek brakuje na stanie symka ;p
Nawigacja
Idź do wersji pełnej