Forum Główne > Urządzenia srk

Pulpity fikcyjnych stacji

<< < (40/49) > >>

jageer:
Jeżeli szlak do Kleczowa jest izolowany, to w stanie zasadniczym szczeliny powinny być ciemne. Taki trochę paradoks i temat kłótliwy, ale spotkałem się z tym ostatnio, że tylko na blokadzie wieloodstępowej odcinki wolne na kostkowym świeca "na biało"

Wowas08:
Tam jest Kleczew ale mniejsza z tym, czyli to do poprawki czy jest jeszcze duży błąd który się rzuca w oczy?

Wowas08:

--- Cytat: Paweł w 02 Listopad 2020, 18:39:33 ---
--- Cytat: Wowas08 w 02 Listopad 2020, 15:40:40 ---Tutaj taki załącznik pokazujący początek prac nad moim pierwszym pulpitem.  :D Jeśli jakieś błędy proszę pisać.

--- Koniec cytatu ---

Błędne nazwy sygnalizatorów. Błędna numeracja torów. Rozmieszczenie niektórych Tm nie ma sensu. Blokada po prawej typu ??

Najpierw proponuję zapoznać się z wytycznymi projektowania Ie-4, następnie narysować i pokazać plan schematyczny stacji + podstawowe założenia (np. typy blokad liniowych). Dopiero potem wymyślać pulpit nastawczy.

--- Cytat: Wowas08 w 02 Listopad 2020, 12:33:56 ---Czy to znaczy, że będzie nowy edytor? I nie wiem czy dobrze zrozumiałem, że będzie można robić własne posterunki.

--- Koniec cytatu ---

Są przewidziane narzędzia edycyjne, ale raczej nie będą dostępne publicznie, tylko w zamkniętej grupie osób które będą miały jakiś pomysł i podstawową wiedzę na temat srk. Poza tym generalnie nie przewiduję tworzenia nowych stacji fikcyjnych. Ale to nie temat na ten wątek - wrócę do tego po zakończeniu prac nad nową wersją programu.

--- Koniec cytatu ---
Dziękuję za pokazanie błędów i przepraszam za problem.
Już wiem jaką lekturę wybrać na wieczór. :)

Paweł Piotr:
WNIKLIWĄ lekturę... :)

Paweł Piotr:
I koniecznie poczytaj tutaj:
https://www.bsk.isdr.pl/usrk_pulpity.php#r4

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej