Forum Główne > Inne
Zaglądając w przeszłość
greg86:
Czyli jak na razie pozostaje mi wędrówka szlakami zamkniętymi.
Pr1:
A szlak zamknięty to też nie jest (jakby nie było) nieogólnodostępny teren kolejowy? ;D
Mam wrażenie, że jest.
jageer:
--- Cytat: greg86 w 23 Kwiecień 2015, 17:40:08 ---Szybkie pytanie do ludzi związanych z PLK. Chcę wejść na tereny stacji w Pawłowicach Śląskich (zarządca PKP PLK) i Pawłowicach Górniczych (punkt styczności linii PKP PLK i JSK S.A.) aby zrobić zdjęcia rejonów, infrastruktury i szlaków przyległych. Czy poza zachowaniem ogólnych zasad bezpieczeństwa muszę zdobyć jakieś zezwolenia?
--- Koniec cytatu ---
Pawłowice Górnicze to stacja JSK. Możesz próbować do nich uderzyć z zapytaniem. Nie wiem jakie mają podejście do tematu, różni zarządcy mają inne.... Niektórzy mówią "nie", inni podchodzą do tematu łagodnie.
Kwestia druga: zależy też dużo od "obsady" nastawni itp... ;) Ale to już nie temat na forum.
greg86:
Głowę na karku mam i raczej nie zamierzam jej stracić w dosłownym znaczeniu dla mojej kolejowej pasji, rozum też i wiem jak się zachować gdy coś nadjeżdża, więc nie spodziewam się stwarzać zagrożenia, jednak wg informacji od Was uzyskanych wysłałem stosowne maile do zarządców i czekam na odpowiedzi. Zobaczymy co mi z tego wypali.
@Pr1: Szlak 159 na odcinku Pawłowice Śląskie - Wodzisław Śląski jest zamknięty w całości od 2001 roku, w większości niekompletny, więc tam chyba poza zadrapaniami od gałęzi i krzewów nic mi nie grozi, patroli raczej też się nie spodziewam. A szkoda...
Pr1:
Ale jakby nie było teren kolejowy to to jest. I wypadałoby zobaczyć co mówią o tym papiery. :D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej