Forum Główne > Inne
Praca jako nastawniczy.
jageer:
A niedługo przebudowa :)
Zależy co, kto lubi. Mi by taki posterunek odpowiadał :)
Czy, ktoś się nadaje? Różnie jest. Jeden się nadane ja podg, a nie da rady na dużej stacji itp itd.
Prawda jest taka - nie spróbujesz, to się nie dowiesz....
mr-honest:
Wiesz coś więcej na temat tej przebudowy ?
jageer:
To już miało być "X" lat temu... Teraz znajomy na emeryturze, to nie znam planów :) Wiem tyle, ze mieli problem, ze zrobieniem skrzyni zazulaka na czas przebudowy, bo tak dużej nie chcieli zrobić :)
Ale zakładam, że zostanie 1 nastawnia z jakimś "zMORem" albo "Ebiklockiem".
mr-honest:
Dziękuję za odpowiedzi.
Panowie, a jak ma sie czas pracy na kolei ?
Wiadomo ustawowo jest to 40 h tygodniowo.
Na kolei mamy turnusy 12/24 12/48.
Ale jakby tak liczyć przykładowo od poniedziałku dniowke, wtorek noc, wolne 2 dni, piatek dzień, sobota noc... itd... to juz mamy 4 dni w tyg... x 12 h wychodzi na tydzień 48 h, a na miesiac to jakies prawie 20 dni przepracowanych... jak to sie ma w rzeczywistości ? Czy dni pracy są tak rozdzielnane (jakies dluzsze wolne ) aby sie zmieścić w tych 160 h ustawowych miesiecznie ?
rogerstargard:
W październiku jest np. 176h to 14 służb ale zabraknie ci 8h do normy czyli wstawi ci urlop jeden dzień albo jedną służbę (12h) i wtedy masz 4 nadgodziny.
w listopadzie jest 152h bo 25 listopada jest dzień kolejarza i norma jest obniżona o 8h, czyli znów robisz 12 służb plus 8h wolnego albo 13 służb i masz 4h nadgodzin. Chyba że zamist tych 8h wolnego (urlopu) sekcja ztrudni cię do pracy tylko na 8h.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej