Forum Główne > Inne

Podst.Tęcza.

(1/3) > >>

EN57-002:
Z jakiś niewiadomych przyczyn nie odblokował mi się szlak Tęcza - Lisków. Poc., który w debugowaniu był teoretycznie na szlaku 63490 zgłosiłem jego przybycie o 20:11. Obserwując debugowanie po tym zgłoszeniu zniknął ze szlaku, tzn. nie był na nim, czyli teoretycznie szlak jest wolny. Jednak mimo tego następny poc. 6334 nadal stał pod wjazdowym "D" do Tęczy. Wywołałem 6334 i podykowalem R305 na przejazd obok wskazującego sygnał stój sem. wjazdowego "D". 6334 ruszył, choć to nie mój semafor. Czy to tak powinno być?

melis:
Tzn blokada nie zadziałała, czy jak? Jak blokada nie działa, to TZP o czym na pewno doskonale wiesz. Wrzuć save'a jak możesz.

EN57-002:
Akurat sav-a to mam z 20:30 do sytuacji jest 10min.(w załączniku). Pod wjazdowym na Tęczy stoi już 6334 i w/g blokady ma poświecony wjazd. Ale bardziej intryguje mnie podytkowanie R305 na nie mój semafor i zareagowanie skadu na niego. Wszak przejszedł obok niego i doszedł do mnie. Po wejściu na stację 6334 i tak coś było na szlaku nie tak, bowiem wprowadziłem TZP, ale dopiero po godz. bo nic nie jechało od Wi co mnie zdziwiło.

melis:
Mam Twój rozkład Liksów12, a mimo to zapisany stan powoduje błąd. Dołącz do niego jeszcze rozkład, co by ciekawość - nie tylko mą jak myślę ;) -  zaspokoić :)

Paweł:
Co do jazdy na rozkaz, oczywiście nie powinno tak być, ale aktualnie składy nie rozróżniają do jakiego posterunku należy semafor. Jeżeli nazwa się zgadza, to pojedzie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej