Forum Główne > ISDR - Rozkłady jazdy

Rozkład od EN57-002 dla Liskowa (zmiany)

<< < (5/8) > >>

Cezar:

--- Cytat: EN57-002 w 11 Maj 2016, 14:28:19 ---Ponieważ ułożyłem RJ do Liskowa M-ta na podstawie RJ dla Liskowa Głównego, to przy okazji testowania RJ dla M-ta, zaszła potrzeba zrobienia korekty dla L. Głównego w poc. wyobiegowanych w relacji Zbyszki - L. M-to. Ponadto dokonano skomunikowań poc. pasażerskich w stacji częściowo wydłużając postoje dla możności przejścia pomiędzy peronami dla ludzi starszych i z ciężkim bagażem (stacja nie wyposażona na razie w widny poruszające się z prędkością 1m/4s). Oprócz tego w ramach optymalizacji, urealnienia, dostosowania biegu pociągów dokonano minutowych korekt dla składów tego wymagających.
  W załączeniu kolejna wersja RJ.

--- Koniec cytatu ---

Jeśli to inny plik niż w pierwszym poście może warto rozważyć zamieszczenie go w głównym poście? ;)

EN57-002:
Podmieniony RJ w pierwszym poście na ten z poprawkami.

Sarron:
Witam.

Czy rozkład z pierwszego postu jest ostatnim czy gdzieś jest jeszcze nowsza wersja?

EN57-002:
Rozkład z pierwszego postu nie jest ostatnim. Jest nowa wersja, poprawiona, ale na razie u mnie na kompie.
Porównałem plik z pierwszego postu z tym co mam obecnie z poprawkami i są zmiany, nie wiem czy nazwać je dość znacznymi, czy po prostu zmianami. Postaram się przejrzeć w wolnej chwili co tam się zmieniło, bym mógł wciepnąć do pierwszego posta z odpowiednim komentarzem.
To tak jest, że jak gram to jednocześnie analizuję swój RJ pod kątem przejezdności i logiczności, stąd z tego co pobieżnie widziałem to jeszcze bardziej zostały dopracowane skomunikowania na stacji głównej, przez co automatycznie miało to wpływ na ruch towarowy.

p.s. Gdzieś to pytanie mi umknęło i nie odpowiedziałem na nie wcześniej.

EN57-002:
 Znalazłem ostatnią wersję RJ i z ważniejszych zmian jakie w niej nastąpiły. Przyśpieszono wyjazd rozłączanego o północy poc. i jedna z części (43712) odchodzi wcześniej o 20 min. Przyśpieszono odejście z Liskowa Miasta składu towarowego 4476 z bocznicy Spedpol z powodu przyśpieszenia odejścia z Liskowa Miasta składu pasażerskiego 44014. Była dość spora dziura w nocy. Wcześniej 44014 odchodził o 03:54 a za nim o 04:34 biegł 44016, dlatego rozszerzono te kursy.
  O 07:15 spowodowano krzyżowanie 4 poc. pasażerskich, ze względu na dojazdy do szkół (w razie opóźnień ruch kierować operatywnie) wcześniej 44020 biegł po za krzyżowaniem.
  Wprowadzono, w ramach możliwości, cykliczność ruchu poc. pasażerskich na odcinku Wilamowice - Testowo (składów 36xx i 63xx). Urealniono czasy biegu długich składów pasażerskich przechodzących przez stację. Składom pasażerskim dodano w godz. szczytowych minuty na postój przy krawędziach peronowych.
  Po za tym znacząco przebudowano ruch poc. pasażerskich na szlaku Lisków Główny - Lisków Miasto, a to miało wpływ na przesunięciu ruchu towarowego.
  Tyle z ważniejszych zmian w RJ. Aktualny w pierwszym poście.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej