Forum Główne > Inne
Oglądanie TV na dyżurze
jageer:
--- Cytat: stanislaw57 w 16 Październik 2012, 16:17:10 ---Ciekawe, jakie byłoby Twoje postępowanie, gdybyś zatrudniał pracownika, któremu wyznaczyłeś jego zadania i obowiązki, a ten krzyżówki rozwiązuje lub inne zakazane przez Ciebie rzeczy? Biznesu byś nie zrobił.
--- Koniec cytatu ---
Chwila, moment - jeżeli jest posterunek ruchu, gdzie nie ma nic przez 2-3h do roboty (zakładam, że np. pracownik zrobił oględziny itp itd) to dlaczego nie może umilić sobie życia radiem, książką, komputerem?
Nie porównuj pracy, gdzie pracuje się na linii produkcyjnej i coś montuje, firmy budowlanej itp. Może mam inne podejście - pracuje w firmie, gdzie sam sobie organizuje czas. Zrobię - zarobię, a jak nie chce mi się to mogę cały dzień rozwiązywać krzyżówki...
Droznik:
U nas jeśli masz trochę wolnego to ubierasz fartuch rękawicę i mianujesz się drogowcem/automatykiem/łącznościowcem. Albo idziesz dokręcać śruby, albo liniki montować jak Ci zakoszą, albo naprawiasz radio bo Ci się bezpiecznik przepalił. :) Nie ma czasu na jakieś pierdoły. Możesz np. Adres 14 zredagować, pomalować peron, kwiatki wypielić.
TV, lapka wam się zachciało... ja nawet gazety czasem nie zdążę przeczytać na zmianię a robię na kolei drewnianej :)
MaKu:
--- Cytat: Droznik w 20 Październik 2012, 14:16:44 ---[...] to ubierasz fartuch rękawicę i mianujesz się drogowcem/automatykiem/łącznościowcem. Albo idziesz dokręcać śruby, albo liniki montować jak Ci zakoszą, albo naprawiasz radio bo Ci się bezpiecznik przepalił. [..] pomalować peron, kwiatki wypielić.
--- Koniec cytatu ---
Ciekawe, co powiedziałbyś osobie od BHP, gdyby podczas (odpukać) montowania linek miałbyś wypadek przy pracy.
Wołami by mnie nie zaciągnęli do roboty, która nie leży w moich obowiązkach...
Zacha:
--- Cytat: Droznik w 20 Październik 2012, 14:16:44 ---U nas jeśli masz trochę wolnego to ubierasz fartuch rękawicę i mianujesz się drogowcem/automatykiem/łącznościowcem.
--- Koniec cytatu ---
Niestety, żeby ktoś mógł kłaść lagę inny musi zapierdzielać ;) Tak już bywa niestety.
jageer:
--- Cytat: Droznik w 20 Październik 2012, 14:16:44 ---U nas jeśli masz trochę wolnego to ubierasz fartuch rękawicę i mianujesz się drogowcem/automatykiem/łącznościowcem. Albo idziesz dokręcać śruby, albo liniki montować jak Ci zakoszą, albo naprawiasz radio bo Ci się bezpiecznik przepalił. :)
--- Koniec cytatu ---
Haha, przekaźnikownię też mam sobie otworzyć i wymieniać przekaźniki? A może regulować dławik jak mi izolacja mruga?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej