Forum Główne > Inne
Oglądanie TV na dyżurze
Droznik:
Kiedyś było że do półtora metra wysokości ISDR wymienia żarówki w urządzeniach, czyli wszystkie tarcze podlegały pod nas. I nie robię żadnych zakazanych rzeczy typu przekaźnikownia, tylko wykonuje swoje obowiązki. Na wyposażeniu dyżurnego jest jedna para butów letnich i zimowych, rękawice, fartuch, kamizelka. Nie jestem pewien co do kurtek ale tamto otrzymujecie po przyjęciu się do pracy na 4 lata. Jeśli tego nie macie to zgłoście się do magazynu po odbiór i wtedy możecie legalnie działać.
A właśnie znałem taką osobę która wymieniała żarówki na semaforach i wpisywała w E-1758 że żarówka wymieniona, działanie prawidłowe.
MaKu:
Skoro się zgadzacie na takie prace, nie dziwcie się, że wpisują to potem w obowiązki...
jageer:
--- Cytat: Andrev w 23 Październik 2012, 17:28:57 ---Ja jeśli nie mam w obowiązkach nie pójdę nawet smarować rozjazdów, bo w razie "w" bhpowiec powie że nie powinieneś w ogóle tego robić jeśli nie masz w zakresie obowiązków...
--- Koniec cytatu ---
Zgadza się, idzie się jak w grafiku trza odrobić to jako zwrotniczy, czasem jak rzucą Cię jako zwrotniczego na dniówkę np.
Jedyne co to można sobie wymienić żarówki w pulpicie... chociaż i to może spowodować przy starym pulpicie zwarcie, wygaśnięcie szczelin oraz tarcz manewrowych ;D ;D
Nawigacja
Idź do wersji pełnej