Forum Główne > Inne

Praca na kolei

(1/13) > >>

noname89:
Witam. Może ktoś jest zorientowany.

Mam takie pytanie... jak wyglądają wymagania dotyczące przyjmowania praconików w PKP na stanowisko inspektor ds BHP? Rozumiem, że trzeba mieć wykształcenie wyższe i ukończony kurs przygotowania zawodowego? Jak to wygląda dokładnie? Jest to opłacalne? (mając na myśli kwestię wynagrodzeniową).

Z góry dziękuję za odpowiedź.

----
Pytam, bo w tym roku kończę studia, co prawda nie kończę kierunku typowo związanego z koleją, a kierunek humanistyczny, z tym że chyba nie ma to znaczenia? Ważne jest ukończenie kursu przygotowania zawodowego, tak?

matek__9292:
Mam takie samo pytanie, tylko chodzi o pracę jako dyżurny ruchu.

noname89:
Jako dużurny ruchu możesz iśc po studiach mając wyższe i rzekomo na kurs nie chodzisz tylko dostajesz przepisy do domu i tam się uczysz. Także nie musisz mieć wcześniejszego stażu jako nastawniczy.

Zacha:

--- Cytat: noname89 w 16 Maj 2011, 17:21:02 ---Mam takie pytanie... jak wyglądają wymagania dotyczące przyjmowania praconików w PKP na stanowisko inspektor ds BHP?

--- Koniec cytatu ---
Nie dziw się potem, że ludzie (ruchowcy) nie będą cię szanować :P

Co do przyjęć do służby ruchu, u nas przyjmowali ostatnio ludzi normalnie z ulicy na nastawniczych/zwrotniczych, bez doświadczenia i zawodu. Praktyki i potem tylko egzamin. Natomiast jeśli nie jara cię robota za 1200 netto na drewnianej linii, zawsze możesz zrobić płatny kurs na dyżurnego i zarabiać o te parę stów więcej.

noname89:
Na początku miałem zamysł by rozpocząć pracę na NW chociażby, ale mając wyższe od razu mogę iść na ND. Pomyślałem też o pracy jako "behapowiec" stąd moje pytanie ;p

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej