Forum Główne > ISDR - Tematy ogólne
Drezyna, pociąg sieciowy i wykolejenie.
UAZownik:
Witam. Mam takie pytanie: Do czego w ISDR służą drezyna i pociąg sieciowy? Czy są to tylko takie zapychacze, by było bardziej realistycznie, czy może są takie przypadki, w których do czegoś ich można użyć? Większy problem mam z wykolejeniami, otóż rozjazd krzyżowy na wyjeździe do Ślemienia uległ awarii, więc nastawiłem go ręcznie (korbowaniem). Chyba coś źle ustawiłem, skład się wykoleił i zablokował praktycznie całą wschodnią głowicę stacji. Czy jest jakiś sposób na usunięcie wykolejonego składu, czy jest to takie ,,GAME OVER"?
robert051:
Z tego co wiem to sieciowy i drezna moga slozyc do czego chcesz. Moga sluzyc do symulacji naprawiania usterki. Tsk naprawde to nie mają one sprecyzowanego zadania.
Co do wykolejenia to w zakladce Debugowanie po wpisaniu nazwy/numeru pociagu wciskasz przycisk Wkolej.
zolwik:
ja napisze tak OFF-topicznie do Administratorów!
żeby mieć oko na użytkownika UAZownik bo to jest wielki troll pochodzący z forum PTT (trs)
na naszym forum został zbanowany jest to użytkownik niereformowalny i bardzo upierdliwy
Paweł:
Drezyny i sieciowy nic nie robią, po prostu sobie przyjeżdżają. Można nimi pojeździć po stacji/szlaku i tyle - takie urozmaicenie.
Co do wspomnianej funkcji wkolejania, nie jest to funkcja przewidziana do normalnego stosowania, dlatego dostępna jest z "debugu", którego przeznaczeniem jest kontrola działania programu i ułatwienie jego testowania. Gdyby to miało mieć ręce i nogi, musiało by trwać dłużej, przydał by się do tego jakiś pociąg ratunkowy itp., ale tego nie przewiduję.
Paweł Piotr:
Jeśli mogę się wtrącić - drezyna czy pociąg sieciowy to właśnie są to te jednostki, które można używać do wszelkiego rodzaju napraw, remontów i prac, prowadzonych tak w samej stacji, jak i na szlaku, a więc przy ich pomocy można ćwiczyć zamykanie torów stacyjnych i szlakowych, wyprawianie jednostek roboczych na tor szlakowy zamknięty do km - wraz z wypełnianiem odpowiednich rozkazów pisemnych oraz odpowiednimi adnotacjami w R146 oraz odpowiednimi procedurami obsługi urządzeń srk na pulpicie.
Pozdrawiam :)
Paweł Piotr
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej