Forum Główne > Inne

Czy rozmowy telefoniczne są nagrywane?

(1/5) > >>

djuzi:
Czy wie ktoś może z pewnych źródeł czy rozmowy telefoniczne prowadzone za pomocą łącz stacyjnych są nagrywane?

Nie chodzi mi o radiotelefony, bo radiołączność pociągowa  jest rejestrowana - to wiadomo. Pytam o łączność przewodową.

uetam:

--- Cytat: djuzi w 26 Lipiec 2011, 23:26:58 ---Czy wie ktoś może z pewnych źródeł czy rozmowy telefoniczne prowadzone za pomocą łącz stacyjnych są nagrywane?

Nie chodzi mi o radiotelefony, bo radiołączność pociągowa  jest rejestrowana - to wiadomo.

--- Koniec cytatu ---
To nie tak do konca - nie na wszystkich liniach/stacjach masz rejestratory.

--- Cytuj --- Pytam o łączność przewodową.

--- Koniec cytatu ---
U nas sa nagrywane rozmowy z IDDE przez Seltona oraz rozmowy z dyspozytorem zakładowym przez zwykly telefon bazowy. I nic wiecej :)

djuzi:

--- Cytat: mateu w 27 Lipiec 2011, 05:32:39 ---To nie tak do konca - nie na wszystkich liniach/stacjach masz rejestratory.

--- Koniec cytatu ---
Są na niektórych, ale generalnie tak umieszczają, żeby zasięg radiotelefonu z rejestratorem obejmował daną część linii a od następnej części kolejny radiotelefon z rejestratorem. Czyli TEORETYCZNIE cały zasięg linii jest rejestrowany.

uetam:

--- Cytat: djuzi w 27 Lipiec 2011, 10:12:04 ---
--- Cytat: mateu w 27 Lipiec 2011, 05:32:39 ---To nie tak do konca - nie na wszystkich liniach/stacjach masz rejestratory.

--- Koniec cytatu ---
Są na niektórych, ale generalnie tak umieszczają, żeby zasięg radiotelefonu z rejestratorem obejmował daną część linii a od następnej części kolejny radiotelefon z rejestratorem. Czyli TEORETYCZNIE cały zasięg linii jest rejestrowany.

--- Koniec cytatu ---
A praktycznie ja nie mam lacznosci z pociagiem ktory mija u mnie tarcze ostrzegawcze a slysze dobrze rozmowy dyzurnych z maszynistami 100km dalej :P

Paweł:
Od jakiegoś czasu instalowane są nowe elektroniczne systemy łączności zapowiadawczej z centralkami komputerowymi, i jest tam rejestracja prowadzonych rozmów (dostęp do nagrań ma także dyżurny ruchu z centralki komputerowej). O ile mi wiadomo gdzieniegdzie były także rejestratory rozmów na zwykłych łączach.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej