Od razu się przywitam, bo jestem nowy tutaj. Cześć
Chciałem podziękować twórcom, którzy poświęcają czas na tworzenie tego symulatora i życzę im dalszych sukcesów.
Żeby nie było, że robię offtop tutaj, to chciałbym zadać kilka pytań odnośnie nowej wersji symulatora (bo to skłoniło mnie do założenia konta na tym forum).
- kiedy wpuszczam pociąg ze Zbyszek na tor nr 5, po dojechaniu i zatrzymaniu się pode semaforem N5 droga przebiegu nie kasuje się (obrazek w załączniku). Muszę ją sam kasować, przez zerwanie plomby na zc.
- problem mam z pociągami z TEFAMA, w rozkładzie jazdy mam 108047, 142073, 142074, 106167 które nie przyjechały, a nawet nie zostały zgłoszone przez TEFAMA. (gram od 6:00, aż póki co do 14:27 - więc nie wiem czy kolejne również nie przyjadą).
- kiedy przez zwrotnice 1/2 przejeżdża pociąg, nie można zmienić przebiegu zwrotnicy 3/101
- do czego służy (nie wiem jak to nazwać) semafor T i L-P nad przyciskiem Pul1W?
- nie mogę podać sygnału do manewrów na semaforze N5, oczywiście zwrotnice są ustawione jak trzeba i naciskam N5/m. Radzę sobie tym dając przez radio do maszynisty polecenie "Manewr za N5".
- kiedy na semaforze N5 podam wolną drogę, nie świeci się cała droga przebiegu (w załączniku)
Nie jestem człowiekiem związanym z koleją, a tylko pasjonuje mnie ona, więc proszę o wyrozumiałość jeśli tłumaczę coś chaotycznie, oraz jeśli błędy wynikają z mojej nie wiedzy