Forum Główne > Lisków (stara wersja symulatora)
Lisków - Dyskusja (archiwalne)
czarek.bl:
Ja nie jestem jakimś graczem poszukującym wrażeń, gram w ISDR od 3 lat, przerobiłem wszystkie posterunki Testowo, Lisków i Lisków Miasto. Ostatnio stworzyłem całkowicie od podstaw RJ dla Liskowa i wtedy zaczęły się problemy, owszem zapoznałem się z instrukcją symulatora oraz edytora RJ, pierwszy raz napotkałem taki problem z blokadą więc chciałem się tu was o to zapytać (chyba po to między innymi jest forum). Udało mi się odblokować ten blok jednak Wilanowice nie wypuszczają wcale składów do Liskowa po torze 2.
EN57-002:
W symku masz coś takiego jak debugowanie w zakładce Narzędzia. Po otwarciu okna debugowania po lewej stronie są wypisane post. ruchu z którymi się prowadzi ruch. Zaznacz Wilamowice aby sprawdzić stan szlaku. Mimo zwolnienia blokady na szlaku może być dla programu pociąg. Niekiedy nie tylko blokiem zwalnia się szlak. Podobnie zaznacz Tęcze odst. i sprawdź stan szlaku po torze nr2.
melis:
"Ostatnio stworzyłem całkowicie od podstaw RJ dla Liskowa i wtedy zaczęły się problemy". I na tym się skupmy. Możesz upublicznić swoją pracę nad RJ?
czarek.bl:
W załączniku znajduję się mój RJ - jest to wakacyjny rozkład jazdy dla stacji Lębork. Brak tam pliku ze stanem początkowym, bo z tym też miałem problem.
marek_n0:
Zauważyłem w tym rozkładzie błąd. Pociągi z Wilamowic mają na końcu cyfrę nieparzystą a z Testowa parzystą. Pociągi kursujące według IRJ z Testowa lub z Wilamowic mają raz parzystą a raz nieparzystą.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej