Czy można ją jakoś wstawić na tory i dalej grać? Wezwałem pociąg sieciowy, ale ten chyba mało wskóra?
Nie można. Jak napisał @Zacha_SW możesz najwyżej usunąć skład. Wkolejenie składu teoretycznie dało by się zrobić, ale efektem będzie po prostu wskoczenie na tory w jednym momencie - niezbyt realistycznie by to wyglądało (choć w sumie nic nie stoi na przeszkodzie żebym takie coś dodał do "debugowania"). Symulacja całej akcji, przyjazdu pociągu ratunkowego itp. to już gorsza sprawa. Chyba że ktoś ma jakiś sensowny i niezbyt skomplikowany pomysł na to.
Apropo wypadków to ja własnie mam na SBL. Nie wykazała zajętości. Efekt najechanie 3 pociągów na siebie.
Dało by się dodać żeby o takim zdarzeniu byłem informowany przez maszynistę ??
Maszynista informuje o wykolejeniu przez radio. A błąd z niewykazywaniem zajętości już znam, zostanie poprawiony w następnej wersji. Dzieje się tak przy pojawieniu się usterki odcinka przy jego zwalnianiu - losowanie usterki umieszczone jest w złym miejscu, wskutek czego komunikaty o stanie odcinka docierają do USRK w odwróconej kolejności i dla blokady odcinek jest wolny (semafory pokazują sygnał zezwalający).
W rzeczywistości o taką usterkę raczej trudno, chociaż po katastrofie w Ursusie (20.08.1990, najechanie na inny pociąg, maszynista twierdził że semafor SBL pokazywał zielone) podobno wykazali że w skrajnym przypadku jest takie coś możliwe (miało to być spowodowane kwaśnymi deszczami), choć nigdy nie dowiedziono czy to było przyczyną. Nie wiem czy tam nie działała wtedy jeszcze kodowa SBL (obecnie chyba już nigdzie nie występuje).