Forum Główne > Testowo
Lisków, Zbyszki - brak możliwości wyprawienia pociagu.
mirekbrnosim:
Czytanie dokumentacji to nie abstrakcja, tylko pewien obowiązek, aby coś wykonywać właściwie. Pan Paweł przygotował profesjonalny symulator nastawni i dołączył do nie go profesjonalną dokumentację, z którą trzeba się należycie zapoznać. Ukłony w kierunku jego ciężkiej pracy. Młodzi - czytanie i jeszcze raz czytanie, czy to lektur a nie opracowań z internetu - to kształtuje Wasz mózg. Macie taki powszechny dostęp do informacji a nie korzystacie z tego.
jageer:
--- Cytat: mirekbrnosim w 09 Grudzień 2012, 22:30:47 ---Czytanie dokumentacji to nie abstrakcja, tylko pewien obowiązek, aby coś wykonywać właściwie. Pan Paweł przygotował profesjonalny symulator nastawni i dołączył do nie go profesjonalną dokumentację, z którą trzeba się należycie zapoznać. Ukłony w kierunku jego ciężkiej pracy. Młodzi - czytanie i jeszcze raz czytanie, czy to lektur a nie opracowań z internetu - to kształtuje Wasz mózg. Macie taki powszechny dostęp do informacji a nie korzystacie z tego.
--- Koniec cytatu ---
A potem idzie taki na ISDR-a i nie czyta RTS-ów ;)
djuzi:
Sama dokumentacja do programu jest już swoistym opracowaniem przepisów z Instrukcji oraz pewnych zasad obsługi programów Windows, także wiecie, rozumiecie...
Ciężko mi tu się ustosunkować, co warto by było znać jako pierwsze - czy instrukcje, czy dokumentację programu. Myślę, że każdy to na swój sposób musi ugryźć. Niemniej, problemem raczej jest to, że ktoś szybko by chciał coś już działać. A tutaj tak się nie da. Bo to nie jest intuicyjna gra logiczna, gdzie się rozpracowuje samemu kolejne etapy. Bez znajomości pewnych zagadnień kolejowych ani rusz. Poziom użytkowników programu jest bardzo różny, stąd raczej proponowałbym wymianę wiedzy między użytkownikami, by spowodować obopólny jej wzrost ;). Tylko w ten sposób można będzie stworzyć pewną społeczność ISDRa, która w przyszłości zaowocuje znacznym rozwojem.
Myślę, że Paweł cieszyłby się gdyby takie coś powstało. Mamy już podwaliny, tylko trzeba obrać kierunek działań. To forum ma spore możliwości wymiany informacji, tak, by tę wiedzę wymieniać i przeć do przodu.
jageer:
--- Cytat: djuzi w 10 Grudzień 2012, 19:54:48 ---A tutaj tak się nie da. Bo to nie jest intuicyjna gra logiczna, gdzie się rozpracowuje samemu kolejne etapy. Bez znajomości pewnych zagadnień kolejowych ani rusz.ak, by tę wiedzę wymieniać i przeć do przodu.
--- Koniec cytatu ---
Taa. Jak grałem w Osielec - bo ISDR-a jeszcze nie było, to nie wiedziałem o co chodzi, czemu mi się świeci jakieś pwl i wg planu sąsiad do mnie niczym nie jedzie. A potem wiedziałem, że jak wcisnę Po to Pwl gaśnie i jakoś doszedlem co to jest :)
Jak zassałem ISDR-a v. 1 to też nie było dokumentacji i nie wiedziałem jak zamknąć przejazd etc. Fakt, wystarczy poczytać jak się obsługuje blokady itp i można po woli śmigać. :)
Nawigacja
Idź do wersji pełnej