Forum Główne > Inne

Technikum

<< < (12/25) > >>

Daniel:
Właśnie lekarze trzymają się ściśle przepisów. Niestety przez wzrok nie zostałem dopuszczony do pracy w PLK, teraz jestem po korekcji, ale nie ma aktualnie przyjęć.

Lexx:

--- Cytat: jageer w 04 Grudzień 2012, 17:08:16 ---LEXX - naczelnik/dyr nie może nic zrobić. No chyba, że masz mocne znajomości to z prezesem pogada inaczej  ;) U mnie było podobnie - dyrektor miał braki w automatyce/drogownictwie, ale prezes mówi NIE i koniec.

--- Koniec cytatu ---

Jak najbardziej się z Tobą zgodzę. Jeszcze za czasu jak zastępcą prezesa Szafrańskiego był pan Pawlik to to zadziałało. Mój znajomy uderzył bezpośrednio do pana wiceprezesa Pawlika i teraz pracuje w PLK. Co prawda za biurkiem na Targowej bo to go tylko interesowało, ale można. Jak widać można też bez znajomości.

Zaczynamy pisać jak Wujkowie Dobra rada :D Z tą zmianą też się z Tobą Jageer zgodzę. Są sposoby by z tym walczyć. Proste ćwiczenia oczu, warzywa i dużo porzeczko podobnych rzeczy do jedzenia. Ponoć wada nie pogłębia się, a nawet jest szansa, że trochę się cofnie.

Skoro rozmawiamy o technikum to też pragnę zauważyć Panowie, że cofamy się w rozwoju. Szkół nie ma, a szkolenia to nie wszystko. Za kilka lat będą błagać by ktoś przyszedł na stanowisko. Miałem okazje być na rozmowie w siedzibie głównej VR w Helsinkach. Poinformowano mnie tam, że zabijają się o to by przyjmować młodych bo wiedzą co się dzieje z średnią wieku.

Pr1:
Jageer przecież pisałem, że to nie tak prosto. Oni już chcą do rekrutacji do tego technikum papiery od lekarzy (chyba, że mówisz, iż najpierw  iść do LO, a jakoś ogólniaki mnie odstraszają swoją strukturą edukacyjną)

http://www.zsp5lodz.pl/strona83.htm

Punkt I podpunkt 4

--- Cytuj ---Kandydaci do technikum są zobowiązani przedstawić zaświadczenie lekarskie oceniające możliwość podjęcia nauki w zawodzie. Przeciwwskazaniem do wykonywania zawodu są wszelkie schorzenia ograniczające sprawność fizyczną ucznia oraz wady wzroku, słuchu i postawy, a także zaburzenia o charakterze psychicznym.
--- Koniec cytatu ---
----------

--- Cytuj ---Dokumenty wymagane przy przyęciu do szkoły

1. świadectwo ukończenia gimnazjum
    2. zaświadczenie o wynikach egzaminu gimnazjalnego
    3. trzy fotografie
    4. zaświadczenie  od  lekarza  medycyny   pracy  o  braku  przeciwwskazań
    zdrowotnych do nauki w  wybranym  zawodzie  w  przypadku  ubiegania
    się  o  przyjecie   do  technikum i ZSZ. Skierowania do lekarza medycyny
    pracy wydaje sekretariat uczniowski od 1 kwietnia br.
--- Koniec cytatu ---

--------------------

--- Cytuj ---1. Skoro rozmawiamy o technikum to też pragnę zauważyć Panowie, że cofamy się w rozwoju. Szkół nie ma, a szkolenia to nie wszystko. 2. Za kilka lat będą błagać by ktoś przyszedł na stanowisko. 3. Miałem okazje być na rozmowie w siedzibie głównej VR w Helsinkach. Poinformowano mnie tam, że zabijają się o to by przyjmować młodych bo wiedzą co się dzieje z średnią wieku.

--- Koniec cytatu ---

1. To każdy wie.  ;)
2. No oczywiście. 
3. Bardzo mądrze robią

PLK za kilka lat rozłoży ręce i powie "zamykamy linie, bo....... bo szyny są złe, a podkłady, podkłady...... też są złe", a w rzeczywistości nie będą mili kim obsadzić nastawie, bo na małych lokalnych liniach nikt nie będzie inwestował w LCS-y, bo to też kosztuje.

ZiomalCl:

--- Cytat: Pr1 w 04 Grudzień 2012, 23:01:15 ---Jageer przecież pisałem, że to nie tak prosto. Oni już chcą do rekrutacji do tego technikum papiery od lekarzy (chyba, że mówisz, iż najpierw  iść do LO, a jakoś ogólniaki mnie odstraszają swoją strukturą edukacyjną)

--- Koniec cytatu ---

Do samego w sobie technikum to jest chyba tylko na papierze. Dopiero jak przychodzi czas na zatrudnienie się, to wtedy jest to obligatoryjnie wymagane.

--- Cytat: Pr1 w 04 Grudzień 2012, 23:01:15 ---PLK za kilka lat rozłoży ręce i powie "zamykamy linie, bo....... bo szyny są złe, a podkłady, podkłady...... też są złe", a w rzeczywistości nie będą mili kim obsadzić nastawie, bo na małych lokalnych liniach nikt nie będzie inwestował w LCS-y, bo to też kosztuje.

--- Koniec cytatu ---

Żebyś się nie zdziwił, że walną jednego LCSa na te 50 km lokalnej linii...

Pr1:
Nie, nie. Oni chcą mieć już badania, które poświadczą to, że przy zatrudnieniu nie polegnę właśnie przy badaniach. Bez pozytywnych badań nie przyjmą.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej