Forum Główne > Ruch kolejowy

częstotliwości radiotelefonów

<< < (3/6) > >>

Zacha:

--- Cytat: Pr1 w 16 Marzec 2013, 11:44:09 ---trzeba mieć kila urządzeń, bo tam jest kilka częstotliwości.

--- Koniec cytatu ---
A co za problem włączyć skanowanie po całym paśmie 150MHz? Ewentualnie można mieć jeszcze radio wielozakresowe, choć osoboiście spotkałem się tylko z dwuzakresowym.

djuzi:

--- Cytat: Zacha w 16 Marzec 2013, 18:42:16 ---A co za problem włączyć skanowanie po całym paśmie 150MHz? Ewentualnie można mieć jeszcze radio wielozakresowe, choć osoboiście spotkałem się tylko z dwuzakresowym.

--- Koniec cytatu ---

Wielozakresowe jest tu zbędne, wystarczy jeden zakres: 2m, na innym kolej nie pracuje. Jedynie co, to można mieć w radiotelefonie możliwość nasłuchu na dwóch kanałach naraz - fajna i przydatna opcja.

--- Cytat: Pr1 w 16 Marzec 2013, 11:44:09 ---A właśnie, jak pojadę do Wolsztyna na paradę parowozów to na którym jest najlepiej słuchać? Na kanale 3 czy 4?

--- Koniec cytatu ---

Najlepiej oba naraz, bo Wolsztyn ma R3 i R4.

Pr1:
A wie ktoś jakie częstotliwości manewrowe są w Pruszkowie, Wolsztynie i na Zachodniej? Bo jakoś nie chce mi się "strzelać" który to który.  ;D

marek_n0:
Tu są wszystkie częstotliwości używane na PKP i gdzie: http://giller.pl/radioscanner/strony/sluzby/pkp.html

Pr1:
Tu akurat nie ma manewrowych  ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej