Forum Główne > Urządzenia srk

Co to za sygnał?

<< < (6/6)

Kalach:

--- Cytat: mateu w 16 Luty 2011, 16:33:31 ----
Legnica-Kędzierzyn tak działa nocami juz kilka ladnych pare lat ;)

--- Koniec cytatu ---

No tam jest o tyle ciekawiej, ze wyłączone z użytku na noc są nastawnie wykonawcze na niektórych stacjach, co uniemożliwia krzyżowania i wykonywanie manewrów na nich... A  ;) z PLK żądały swego czasu odwołania kilku pociągów KD, gdyż towarowe się nie mieszczą...

Kalach:

--- Cytat: fotolokomotyw w 16 Luty 2011, 16:02:25 ---Linia numer 25? Otwarta cały czas... tylko ruch jest bardzo mały na odcinku od Skarżyska Kamiennej do Tomaszowa Mazowieckiego. Ciekawym obiektem jest stacja Nałęczów na tej trasie, działa tylko w ciągu dnia, na noc jest zamykana i w nocy pociągi jeżdżą tam na rozkazy. ;)

--- Koniec cytatu ---

Nałęcz... poza tym, ruch jest może mały, ale napewno nie bardzo mały - w pustą tabelkę w SWDR nie wierze... no chyba że poodznaczali wszystkie pociągi :)

fotolokomotyw:

--- Cytat: Kalach w 16 Luty 2011, 23:00:35 ---Nałęcz... poza tym, ruch jest może mały, ale napewno nie bardzo mały - w pustą tabelkę w SWDR nie wierze... no chyba że poodznaczali wszystkie pociągi :)

--- Koniec cytatu ---

Nałęcz, czy Nałęczów to można używać zamiennie. A w pustą tabelkę musisz uwierzyć, bo sam na własne oczy widziałem parę razy. Najczęściej zupełnie pusto jest w sobotę i niedzielę, ale słyszałem od dyżurnych, że we wtorki też często się zdarza, albo jedzie jeden. Te które tam jeżdżą to najczęściej piasek do huty szkła w Sandomierzu. Są to informacje pewne i sprawdzone. ;)

jageer:

--- Cytat: mateu w 16 Luty 2011, 16:05:04 ---No wlasnie o Skarzysko-Tomaszow mi chodzilo.
Dobrze mi sie kojarzylo, ze tam cos na noc zamykaja ;)

--- Koniec cytatu ---

Nie wiem czy ta linia :P A sprawa w Opocznie jak wygląda ktoś coś wie?

fotolokomotyw:

--- Cytat: jageer w 19 Luty 2011, 19:06:06 ---Nie wiem czy ta linia :P A sprawa w Opocznie jak wygląda ktoś coś wie?

--- Koniec cytatu ---

W tej chwili z Opoczna do Tomaszowa Maz. jeżdżą tylko autobusy kolejowe. Przez pewien czas głośno było, że ma wchodzić Arriva PCC na odcinek Skarżysko-Łódź. Arriva zadeklarowała się, że w ciągu miesiąca może rozpocząć kursowanie i Łódzkie chciało, ale Świętokrzyskie nie było chętne do współpracy i teraz cisza.
Semafory, rozjazdy, perony zarastają i nic więcej...
Podam link do mojego filmiku o Końskich i linii 25: http://www.youtube.com/watch?v=TRXcTLEpFM4

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej