Forum Główne > ISDR - Tematy ogólne
Prace nad symulatorem
Droznik:
To może niech jeżdżą tam Lexy a nie węglarki, chyba że 4 maluchy na 1 węglarkę i do Mongolii pasuję :)
EN57-002:
--- Cytat: Pr1 w 25 Marzec 2014, 19:48:22 ---Przeanalizuj jaka tam jest blokada i na jakiej zasadzie działa posterunek odstępowy ;)
--- Koniec cytatu ---
Wstępna analiza - blokada dwukierunkowa typu Eap. Posterunek odstępowy działa na zasadzie wpuszczania pociągu na przedni wolny odstęp, z tylnego odstępu. Jeżeli coś pominąłem to proszę mnie poprawić.
Pr1:
No to chyba miła pani dyżurna z Tęczy nie ma możliwości podać S2 jak inny pociąg znajduje się na danym odstepie lub inna miła dyżurna nie zwolni tejże blokady. ;D
Zacha:
No więc skoro coś stoi pod klapą w Tęczy, oznacza to, że nie ma dojścia do Wilamowic, a nie, że Wilamowice nie biorą ;)
EN57-002:
O oczywistych sprawach nie musicie pisać. Wyjaśnie może skąd się bierze to zamieszanie z Tęczą, która nie podaje zezwalającego. Czasami jak wypuszczę skład to podobnie jak po jakimś czasie Tęcza się pyta mnie co z poc. (niestety często ze tym stojącym u niej, już o tym gdzieś pisałem) to też spr. czemu blok jest tak długo zablokowany i widzę poc. stojący u niej pod wjazdowym, przy otwartych rogatkach. Stwierdzam więc, że nie ma bloku z Wilamowic i tyle skoro nie puszcza. Po spr. odstępu do Wilamowic też widzę, że nic na nim nie ma. Musiałbym spr. w debugu co dzieje, ale przy napiętym rozkładzie nie ma na to niekiedy czasu.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej