Forum Główne > ISDR - Tematy ogólne
[Pomysł] Ciekawe pomysły na udoskonalenie ISDR
MaKu:
--- Cytat: mcgiwer w 10 Kwiecień 2014, 19:45:14 ---Możesz mnie podlinkować do strony z tym EPK? Dzięki
--- Koniec cytatu ---
Odezwij się bezpośrednio do Pawła. Najlepiej poprzez PW.
djuzi:
--- Cytat: mcgiwer w 10 Kwiecień 2014, 19:45:14 ---A może tak spróbować napisać w C++ lub javie? myślę że był by to bardziej uniwersalny język i mogło by to zwiększyć liczbę ludzi rozwijających program ;)
--- Koniec cytatu ---
Chyba nie orientujesz się jak duży jest kod ISDRa podając takie propozycje...
mcgiwer:
--- Cytat: djuzi w 22 Kwiecień 2014, 08:57:51 ---Chyba nie orientujesz się jak duży jest kod ISDRa podając takie propozycje...
--- Koniec cytatu ---
Odsyłam spowrotem do mojego pomysłu z pocztku, gdzie napisałem, że kod można by było rozbić na moduły, co ułatwiło by prace rozwojowe, gdyż pracowało by się z mniejszymi partiami kodu
--- Cytat: jageer w 09 Kwiecień 2014, 16:00:21 ---No to siadaj do kompa i pisz...
--- Koniec cytatu ---
Niestety, kod isdr nie jest chyba nigdzie udostępniony
axtomek:
--- Cytat: mcgiwer w 07 Maj 2014, 13:44:17 ---
--- Cytat: jageer w 09 Kwiecień 2014, 16:00:21 ---No to siadaj do kompa i pisz...
--- Koniec cytatu ---
Niestety, kod isdr nie jest chyba nigdzie udostępniony
--- Koniec cytatu ---
Ale przecież twórcy co jakiś czas na forum poszukują osób chętnych do współpracy. Kiedyś odpowiedziałem, ale na tamten czas nie programistów poszukiwali. Paweł jednak pozwolił mi się zapoznać z biblioteką ISDR.
--- Cytat: mcgiwer w 07 Maj 2014, 13:44:17 ---
--- Cytat: djuzi w 22 Kwiecień 2014, 08:57:51 ---Chyba nie orientujesz się jak duży jest kod ISDRa podając takie propozycje...
--- Koniec cytatu ---
Odsyłam spowrotem do mojego pomysłu z pocztku, gdzie napisałem, że kod można by było rozbić na moduły, co ułatwiło by prace rozwojowe, gdyż pracowało by się z mniejszymi partiami kodu
--- Koniec cytatu ---
Więc właśnie... miałem okazję zapoznać się z biblioteką i
1/ jest potężna, więc jej rozbicie na mniejsze moduły przechowywane np. w postaci dll-i, to gigantyczna praca,
2/ trzeba znać się nie tylko na języku programowania, ale przede wszystkim znać się na pracy ISDR żeby wiedzieć, jaka procedura i funkcja w bibliotece symuluje jakie zdarzenie w urządzeniach SRK, łączności i jaką sytuację ruchową.
Jeśli jednak mimo to chcesz spróbować swoich sił, zgłoś się do Pawła, może pozwoli Tobie zapoznać się z biblioteką, ale obawiam się, że to będzie słomiany zapał. ;)
mcgiwer:
--- Cytat: axtomek w 07 Maj 2014, 20:58:51 ---1/ jest potężna, więc jej rozbicie na mniejsze moduły przechowywane np. w postaci dll-i, to gigantyczna praca,
--- Koniec cytatu ---
można przecież stworzyć własny rodzaj bibliotek (np. z rozszerzeniem .isdrmod), które było by wykorzystywane wyłącznie przez IDSR, co pozwoliło by w przyszłości łatwiej przenieść na inne systemy operacyjne
--- Cytat: axtomek w 07 Maj 2014, 20:58:51 ---Jeśli jednak mimo to chcesz spróbować swoich sił, zgłoś się do Pawła, może pozwoli Tobie zapoznać się z biblioteką, ale obawiam się, że to będzie słomiany zapał. ;)
--- Koniec cytatu ---
Paweł jest chyba bardzo zajęty skoro jeszcze nie odpisał na moje poprzednie PM ;)
Dodatkowo, myślę że dobrym pomysłem było by przeniesienie projektu z Deplhi na np. C++ lub javę, które w przeciwieństwie do Delphi i Pascala umożliwiają stworzenie (w przypadku C++ kompilację) wersji dla np. Linuxa
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej