Forum Główne > ISDR - Tematy ogólne
[Pomysł] Ciekawe pomysły na udoskonalenie ISDR
DamDam:
A czy jest możliwosć, aby wybrać sobie tryb nocny tzn. aby okienka podgląd terenu, łącznosć itp. były w odwróconych kolorach. Bo teraz wieczorem na lapku jak włącze podgląd terenu to aż w oczy nap**dala. :'(
marek_n0:
Przyciemnij wyświetlacz i już nie będzie za bardzo świecić w oczka ;)
DamDam:
Czy Autorzy mają w swoich planach ulepszenie edytora rozkładu? Bo ja mam pomysła... ;) mógłbym zrobić aplikację, która robiłaby rj, wystarczyłoby wpisać co jedzie i o której rusza, a program sam wyliczyłby z dokładnością do 1 sek. czas przejazdu. Modyfikacje byłyby bardziej intuicyjne np. jeśli rodzaj poc. to ROJ to automatycznie jest przypisywane: ident. W4, typ poc. osobowy, sem. wyj. oraz nie trzeba będzie szukać parametrów i liczyć długości pojazdów. Co Wy na to?
taper:
To może zrób pdfa z podpisami co gdzie i jak wstawić by samemu zrobić rozkład jazdy, mnie udało sie zrobić 1 pociąg, aa drugi nie idze.
jageer:
Weź pod uwagę, że wpiszujesz ROJ. Ok, osobowy, więc zakładamy, że wszędzie staje, jednostka elektryczna trakcyjna. Tylko teraz: musiałbyś jeszcze zrobić generowanie składów. Np. wybieram EN57, Elfa itp. Liczbę sztuk w składzie. A, niektóre "typy", jak np. Elf, o ile dobrze kojarzę, są w różnych wersjach długości... Nie mówiąc o ROE....
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej