Forum Główne > ISDR - Tematy ogólne
[Pomysł] Ciekawe pomysły na udoskonalenie ISDR
jageer:
Ale, jaki ma sens obliczanie rzeczywistych czasów przejazdu? Przecież, jest rozkładowy. Wiadomo, że każdy mech inaczej kręci kołem, zależy też to od rodzaju pociągu. Chyba, że macie na myśli coś innego? A opóźnienia, w SWDR, wynikają z "wklepywania" godzin, przez ISDRów.
Paweł:
--- Cytat: DamDam w 16 Luty 2015, 16:51:57 ---A mój program będzie te błędy eliminował w czasie rzeczywsitym. :P
--- Koniec cytatu ---
Możesz przybliżyć, na podstawie czego będzie eliminował błędy (wpisywanie standardowych czasów ustalonych dla danej kategorii pociągu, obliczanie czasów na podstawie parametrów fizycznych składu?), i co to znaczy w czasie rzeczywistym?
Odnośnie poprzedniego pytania, przewiduję tryb "nocny" podglądu sytuacji w terenie.
Mechaniq:
Cześć!
To mój pierwszy post, więc witam wszystkich :)
Mam następujący pomysł: Na przykład do stacji Wilamowice można dodać coś a'la ZNTK (hala, do której mogą wjeżdżać zdefektowane jednostki do naprawy). Po wjeździe symulator losowałby długość naprawy (od kilku godzin do kilku dni).
Co o tym sądzicie?
piotrek_wiedenka:
Mechaniq
--- Cytat: Paweł w 05 Luty 2015, 08:43:02 ---Fikcyjne posterunki nie będą rozbudowywane. Aktualne prace idą w kierunku dość istotnych zmian w architekturze symulatora i sposobie symulacji zależności, a w dalszej kolejności odwzorowania posterunków rzeczywistych.
Roboty na szlaku itp. przewidywane są w postaci scenariuszy, których wprowadzenie planowane jest w przyszłości.
--- Koniec cytatu ---
jageer:
Wilamowic nie ma ;) Można w rozkładzie zrobić jakieś "podsyły" wirtualne...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej