Forum Główne > ISDR - Rozkłady jazdy
DamDam- rozkład jazdy dla Testowa v1.0
DamDam:
Prace nad wersją dla Liskowa są zaawansowane, w najbliższym czasie udostępnione będą korekty rozkładu dla Testowa, które zaistniały podczas tworzenia rozkładu dla Ls. Dla niecierpliwych i niedowiarków przedstawiam Wam wykres ruchu z tworzącego się rozkładu.
MaKu:
Taka rada. W sumie dla wszystkich.
Po obejrzeniu powyższego wykresu pewny jestem na 1000%, że połowa pociągów nie przyjedzie.
Pociągi nachodzą na siebie. Szczególnie, co kłuje w oko, to odjazd o tej samej minucie co przyjazd poprzedniego. Co szczególnie na jednotorówkach jest niedopuszczalne.
To, że napchasz pociągów, wcale nie uatrakcyjni rozkładu.
Mogę się założyć, że po włączeniu go i ustawieniu opóźnień na zero i tak wszystko będzie stało. Co jest nie do zaakceptowania.
melis:
@MaKu zauważyłem na forum, brak tematów stricte dotyczących tworzenia RJ'tów, zasad koniecznych do przestrzegania i ogólnych informacji. W wolnej chwili sam z ciekawości, wziąłem się za tworznie RJ. Udało się mi bez przeszkód. Ale np nie wiedziałem, że wystarczy tylko np ustawić 3 pierwsze składy z każdego kierunku, a następne będą już się same uruchamiać bez konieczności ich ustawiania. Poprostu brakuje takich elementarnych wiadomości, jak np umiejętność czytania i rozumienia wykresu. Może warto by taki jeden temat stworzyć? Albo subforum, a sam temat porad i wyjaśnień zamknąć, coby bałaganu nie było i tysiąca pytań do...
Screen z tego co udało się mi spłodzić w ciągu dosłownie 10minut - tak więc widać, że nie jest to trudne. Jednak np nie za bardzo wiem jak rozumieć wykres, co do czego itp.
EN57-002:
Jeżeli chcecie tworzyć RJ to poczytajcie wpierw dawną instrukcję R11 za nim zamieścicie kolejny rozkład z podstawowymi błędami na forum i to co już też ktoś kiedyś pisał: przejdźcie go wpierw w cyklu 24h sprawdźcie czy działa, a później dajcie go na forum. Można dla porównania ściągnąć RJ, które są zamieszczone w dziale.
A co do: "elementarnych wiadomości, jak np umiejętność czytania i rozumienia wykresu" to instrukcja R11 je rozwiązuje, więc osobne tworzenie tematu dla przepisywania jakby powyższej instrukcji wyjaśniającej kwestie tworzenia RJ wydaje się zbędne.
DamDam:
--- Cytat: MaKu w 15 Listopad 2014, 11:23:14 ---Pociągi nachodzą na siebie.
--- Koniec cytatu ---
Na linii Lisków- Lisków Miasto jest to dopuszczalne, bo trzeba pamiętać o podg Lisków Rynek.
Na linii do Wilamowic będzie to poprzesuwane, problem w tym, że Tęcza zwleka ze zwolnieniem szlaku, szczególnie jak poc. się tam zatrzymuje.
--- Cytat: EN57-002 w 15 Listopad 2014, 15:17:31 ---
A co do: "elementarnych wiadomości, jak np umiejętność czytania i rozumienia wykresu" to instrukcja R11 je rozwiązuje, więc osobne tworzenie tematu dla przepisywania jakby powyższej instrukcji wyjaśniającej kwestie tworzenia RJ wydaje się zbędne.
--- Koniec cytatu ---
Tylko ciekawe gdzie są skany z owej instrukcji, bo biorąc się za rozkład przetrząsnąłem całe google i nic >:(
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej