Forum Główne > Inne
Poznajmy się anonimowi dyżurni
axtomek:
--- Cytat: Droznik w 24 Październik 2014, 13:59:18 ---Pójść do pracy na automatyka ;p
--- Koniec cytatu ---
- Za stary już chyba jestem na takie zmiany. Jestem po niewłaściwej stronie trzydziechy, rodzina na utrzymaniu. Żona jakoś znosi moje fanaberie, póki znajdują się wewnątrz obudowy monitora. Nie chciałbym sobie wyobrażać, jakby zareagowała, gdybym oznajmił, że rzuciłem robotę i zapisałem sie na kurs ISDR ;D
--- Cytat: Droznik w 24 Październik 2014, 13:59:18 ---Ja kiedyś grywałem w projekty JZK czyli stacje Somonino i Malbork, wtedy to był szał ustaw drogę przebiegu poprzez przełożenie rozjazdów, potem utwierdzić i na końcu podać semafory. Jeszcze wcześniej nie wiem czy ktoś znał pod Dosa Poznań 93. To był dopiero symulator, nie dość że na klawiaturę to jeszcze punkty karne liczył za wszystko, od późnego podstawienia składu w peron przez złą lokomotywę po za późny odjazd
--- Koniec cytatu ---
No jak nie pamiętam? Somonino, to mój pierwszy kontakt z obsługą stacji. w Malbork też pykałem, poza tym Poznań 93 i 89 (dwie wersje były), Gdańsk Gł, Rzepedź, a później nastały czasy Kolejarza.
DamDam:
Natrafiłem na ISDRa w kwietniu 2014, szukałem na guglach jakąś grę o sterowaniu ruchu kolejowego. Troche mi się to znudziło, teraz jeżdżę na MaSzynie.
taper:
Kiedy? Nie pamiętam. Był kolejarz, Osielc. Jeżdżę w Maszynie, ale było coś takiego, by spróbować pracy dyżurnego. Jak każdy typowy obywatel naszego kraju na Testowie wciskałem co popadnie, później instrukcja i robienie tego jak trzeba, teraz sytuacje nietypowe, awarie, głównie lokomotyw, zamykanie jednego toru. Ps. teraz też kaleczę rzemiosło, a opóźnienia przemilczę ;].
melis:
Ja natomiast maszynę znam od drugiego bodajże unoff'u ;) i chwilowo odpoczywam;) Lepiej mi za pulpitem ISDR'a. Ps: sporo Was tam, na forum ;)
bogdan0717:
ja sam poszukałem symulator. Jako mały chłopiec marzyłem o pracy na kolei jednak tak się nie stało. w 2008 roku wpisywałem w wyszukiwarce symulatory kolejowe i znalazłem OSIELEC a potem TESTOWO i gram w każdej wolnej chwili do dzisiaj.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej