Witam, zacząłem niedawno praktykę na nastawniczego(niecały tydzień temu) i jeszcze dosyć mało umiem(nie byłem jeszcze na kursie), ale zbieram powoli informacje. Skąd można wziąć dokładne informacje:
1. o oględzinach rozjazdów - na co zwracać uwagę, budowa rozjazdów(tego potrzebuje dosyć dokładnie), smarowanie itp - czy to wszystko trzeba wyszukiwać w ID-4 czy jest to gdzieś fajnie opisane?
2. budowa nawierzchni kolejowej - kolejno co się na czym znajduje, podsypka itp.
Jakiej jeszcze informacje powinienem wyszukać, dowiedzieć się? Studiuję powoli IR-1, IE-1 znam niemal w całości, IR-2 będę ogarniał jak tylko z IR-1 zacznę te najważniejsze informacje wyciągać, IE-8 nie mogę nigdzie znaleźć aktualnej, jedynie trochę na nastawni poczytałem.
Jeśli chodzi o praktykę to nie jest już dla mnie czarna magia jak w pierwszych dniach, tam myślę że sobie poradzę, bardziej martwie się teorią i przepisami które będę stosował.
Kurs będę miał dopiero na początku kwietnia, więc czasu dużo mam, ale chcę wszystko jak najlepiej umieć juz przed kursem, bo w kwietniu będę też miał już egzaminy.