Forum Główne > Testowo

Testowo Wschód

<< < (4/4)

Zacha:
A może idea wzorcowego posterunku według Pana Te-igrek powstała w biurze PLK? A może MI? Hmm...? :D

MaKu:

--- Cytat: Ty246 w 24 Marzec 2011, 19:17:05 ---AD vocem.
5.Istotą nie jest kilometracja  tylko nazewnictwo strażnica czy posterunek ?.
6.Nie napisałem że każdy przebieg powinien mieć oddzielny licznik tylko że jeżeli jeden licznik rejestruje przebiegi zwalniane przyciskiem  z wielu przebiegów  to przyciski są plombowane.

--- Koniec cytatu ---

Ad. 5  Posterunek. P-xxx, gdzie xxx to kilometraż na którym się on znajduje.

ad 6.  Nie musi być plombowany. Wystarczy licznik grupowy. Btw... Uwierz mi, że na sieci kolejowej w Polsce są setki stacji, gdzie rozjazdy nie są trzymane pod zamknięciem podczas jazdy manewrowej na sygnał Ms2 i w każdym momencie można przełożyć rozjazd pod taborem...

brian-82:

--- Cytat: Ty246 w 24 Marzec 2011, 19:17:05 ---AD vocem.
4.Od kiedy wykolejnice montuje się na rozjeździe.Skąd będziesz wiedział kiedy wykolejnica jest nałożona na tor a kiedy zdjęta ? A tak z ciekawości co przestawia się  pierwsze wykolejnica czy zwrotnica ?

--- Koniec cytatu ---
Od zawsze? Trochę przesadzam, ale chodzi tu nie o zabezpieczenie rozjazdu, na którym jest wykolejnica, ale rozjazdu, z którego wjeżdża się na ten z wykolejnicą. Nie ma uzależnień pomiędzy rozjazdem z wykolejnicą a samą wykolejnicą. Natomiast tak jak w przypadku zwykłej wykolejnicy jest kolejność nastawiania pomiędzy rozjazdem kierującym na rozjazd z wykolejnicą a samą wykolejnicą tak jak napisał Paweł. Oczywiście kolejność nastawiania, czy też sprzężenie nie jest "musowe", ale trzeba wtedy stosować inne środki ostrożności.
Proponuję zerknąć na zdjęcie. Tam jest fajna wykolejnica.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej