Forum Główne > Urządzenia srk

Pulpity fikcyjnych stacji

<< < (34/49) > >>

DamDam:
Mały offtop, ale nie wiem według jakiej zasady ustala się nazwę odcinka izolowanego dla pierwszego za stacją odstępu SBL? ZTCW pozostałe odcinki przyjmują numer od osłanianego semafora (na Testowie semafor 184 -> It184).

Paweł Piotr:
Pierwszy za stacją (we właściwym kierunku jazdy) odcinek izolowany (od ostatniego rozjazdu do semafora wjazdowego z toru niewłaściwego) otrzymuje nazwę od nazwy tegoż semafora, kolejny następny odcinek izolowany (pomiędzy semaforem wjazdowym z toru niewłaściwego a pierwszym semaforem sbl we właściwym kierunku jazdy) otrzymuje nazwę od hektometra, w którym ten odcinek się rozpoczyna. Kolejne odcinki izolowane otrzymują nazwę od semafora sbl, ochraniającego ten odcinek (zachowując zasadę oznaczania zgodnie z właściwym kierunkiem jazdy).

Szybki Wiewiór:
W jaki sposób oznaczyć na pulpicie powtarzacz tarczy manewrowej bez możliwości wskazania Ms2? Po prostu wstawiamy niebieską lampkę i nie dodajemy przycisku?

Paweł Piotr:

--- Cytat: Szybki Wiewiór w 21 Czerwiec 2019, 21:11:34 ---W jaki sposób oznaczyć na pulpicie powtarzacz tarczy manewrowej bez możliwości wskazania Ms2? Po prostu wstawiamy niebieską lampkę i nie dodajemy przycisku?

--- Koniec cytatu ---
Powtarzacz tarczy manewrowej na pulpicie kostkowym (ale nie tylko), wskazującej tylko sygnał Ms1 składa się z jednej kontrolki światła niebieskiego i oczywiście nie ma przy powtarzaczu przycisku (podobnie jak nie ma przycisku przy powtarzaczu tarczy ostrzegawczej, czy powtarzaczu sygnalizatora powtarzającego). Tarcza taka posiada swój opis jako TmX, gdzie X oznacza liczbę kolejnego numeru tarczy manewrowej, wynikającą z kolejności numeracji tarcz manewrowych na stacji.

Szybki Wiewiór:
Zapytałem, żeby się upewnić, bo wcześniej sobie zrobiłem i wyszło dobrze  ;).

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej