Forum Główne > Inne

[Prasa] Olsztynek: Pijany IESDR na służbie

(1/3) > >>

axtomek:
Słabo?
http://olsztynek.wm.pl/267308,Dwa-pociagi-na-jednym-torze-w-Olsztynku-Dyzurny-ruchu-byl-kompletnie-pijany.html#axzz3ZRgkp8Qr

jageer:
Przed godziną 18:00, albo całą dniówkę mu się udało i zaraz miała przyjść zmiana (może popijał ;)), albo poprzednik dopuścił go cykniętego do pracy, w co wątpię, bo za to też powinien odpowiadać :)

--- Cytuj ---Jak poinformował nas Karol Jakubowski z zespołu prasowego PKP Polskie Linie Kolejowe S.A., nie było zagrożenia dla ruchu pociągów. Ruch odbywał się zgodnie z wyznaczonym regulaminem.
--- Koniec cytatu ---

Pewno jakiś manewr, a nadgorliwy "ekspert" zadzwonił, ale w tym wypadku to dobrze :)

Andrev:
Tak abstrahując od tego że ISDR był pijany, ale strach manewry na stacji prowadzić bo jakiś "obserwator" zadzwoni na policję bowiem zauważył że na jednym torze znalazły się 2 pociągi. A przyjęcie ze szlaku osobówki na tor częściowo zajęty na rozkaz może okazać się niewybaczalną zbrodnią i spowoduje konieczność tłumaczenia się przed stróżami prawa i co gorsza - dziennikarzami.

I powiedzcie mi że media nie mają wpływu na społeczeństwo...

jageer:
No tak, to jest trochę przeginanie w drugą stronę. Ale tutaj akurat, można powiedzieć "fart"? Tylko, tak jak piszesz, weź tutaj teraz pracuj. Robisz wszystko legalnie, a tu Ci np. SOK wpada z alko, bo ktoś zadzwonił, że np masz 2 loki na jednym torze manewrujące....

Na KPK-LK (Kotlarnia) jest zamknięta nastawnia, sygnały nie obowiązują, ale semafory świecą na czerwono, bo posterunek jest otwierany na życzenie, też ktoś "miły" zgłosił do UTK, że pociągi jeżdża na S1... Co akurat, tam jest "zgodne ze sztuką" bo tak przewiduje rozkład.

DamDam:
Raz ktoś mi zadzownił na policję, bo "w lokomotywie wypaliły się żarówki w reflektorach i świeciła się jedna". Oczywiście był to manewr. Oraz teksty "Skończy się jazda złomów po torach! [cenzura] mać! Wszystko będzie w telewizji!" Facet był z kamerą (taką amatorską). Pewnie się zdenerwował, bo trochę go przytrzymałem na przejeździe ;D Policja przyjechała, spisali "delikwenta" i pojechali.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej