Forum Główne > Inne
Oglądanie TV na dyżurze
rustsaltz:
--- Cytat: mirekbrnosim w 10 Maj 2011, 22:53:01 ---rustsaltz, no i pewnie zakład pracy im jeszcze opłaca abonament RTV.
--- Koniec cytatu ---
Mnie to interesuje głównie w kwestii ideowej, w czasie wolnym uczę się przepisów ;)
jageer:
Generalnie bez radia to by można było zaliczyć zgon :( Laptopy fakt, większość ma, ale podczas kontroli można mieć przez nie problemy (nie wiem jak, gdzie indziej), tak samo TV nie można mieć, a każdy wie jak z tym bywa. Na jednych nastawniach ukrywają, na innych normalnie stoją obok np pulpitu. Co do TV fakt na posterunkach, ale automatycy w turnusie? Przecież nic nie robią co rozprasza ich uwagę oglądając TV, jadą w teren to go nie mają. Lepiej, żeby dyżurna przepuściła bezpiecznie pociąg, niż patrzyła jak rozwinie się scena miłosna w jej ulubionym serialu ;D ;D ;D
może trzeba wydzielić wątek 8)
mirekbrnosim:
Jak dla mnie to mogą mieć kina domowe, dyskotekę, panienki, bar, mnie to zwisa i powisa. Tylko nich wypowiedzi na forum nie stanowią donosów
na jakąś grupę ludzi. A wątek trza by wydzielić bo tutaj ma być o TW.
stanislaw57:
Kto pyta nie błądzi. Poza tym chodzi o pokazanie następcom co wolno a co nie, takie wzajemne rady i przyuczanie do zawodu kandydatów na stanowiska bezpośrednio odpowiedzialne za bezpieczeństwo ruchu. Lepiej aby nie było nieszczęścia z powodu oglądania TV czy dvd itd, itp, bo przecież to nie program telewizyjny.
Andrev:
--- Cytat: stanislaw57 w 22 Styczeń 2012, 20:14:29 ---Kto pyta nie błądzi. Poza tym chodzi o pokazanie następcom co wolno a co nie, takie wzajemne rady i przyuczanie do zawodu kandydatów na stanowiska bezpośrednio odpowiedzialne za bezpieczeństwo ruchu.
--- Koniec cytatu ---
Kandydaci zanim dopuszczeni zostaną do prowadzenia ruchu powinni znać zapisy dotyczące zakazów, czyli tego czego na nastawni robić nie wolno. Są odpowiednie instrukcje i paragrafy w których jest to określone, koledzy wyżej z resztą je nawet zacytowali.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej