Forum Główne > Inne

praca jako nastawniczy

<< < (5/6) > >>

Maszynista222:

--- Cytat: dawid plk w 02 Kwiecień 2017, 21:00:46 ---A myślisz że na Nastawniczym nie ciąży duża odpowiedzialnosć? pierdoły pociskasz od ostatniego czasu.
a co do tematu to Ja musiałem zapłacić sobie sam za kurs dróżnika 1000zł.

--- Koniec cytatu ---
Większa na dróżniku jak na nastawniczym

dawid plk:

--- Cytat: Maszynista222 w 02 Kwiecień 2017, 21:34:12 ---
--- Cytat: dawid plk w 02 Kwiecień 2017, 21:00:46 ---A myślisz że na Nastawniczym nie ciąży duża odpowiedzialnosć? pierdoły pociskasz od ostatniego czasu.
a co do tematu to Ja musiałem zapłacić sobie sam za kurs dróżnika 1000zł.

--- Koniec cytatu ---
Większa na dróżniku jak na nastawniczym

--- Koniec cytatu ---
Ja bym powiedział że na każdym KOLEJOWYM stanowisku odpowiedzialnosć jest tak samo duża. Z wyjątkiem biur, każde "ruchowe" stanowisko jest  bardzo odpowiedzialne.

Paweł:
Myślę że nie do końca tak samo - im gorzej stanowisko wyposażone w systemy zabezpieczeń, tym większa odpowiedzialność spada na pracownika. Dróżnik nieraz ma tylko telefon, dziennik i własną pamięć (teraz może jeszcze SWDP, ale to informacja, a nie zabezpieczenie).

dawid plk:

--- Cytat: Paweł w 02 Kwiecień 2017, 22:20:55 ---Myślę że nie do końca tak samo - im gorzej stanowisko wyposażone w systemy zabezpieczeń, tym większa odpowiedzialność spada na pracownika. Dróżnik nieraz ma tylko telefon, dziennik i własną pamięć (teraz może jeszcze SWDP, ale to informacja, a nie zabezpieczenie).

--- Koniec cytatu ---
A więc i tak się sprowadza to tylko do jednego-decyzji człowieka.

Prezes:
Mimo wszystko jeżeli nastawniczy nie zaświeci semafora, to pociąg wjechać nie powinien, a jak dróżnik sie zapomni i nie zamknie przejazdu, to może się z tego zrobić niezły sajgon.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej