Nie zamilkł. Miałem kilka istotnych spraw do załatwienia, a także pracę.
Dzisiaj Wam publikuję wersję BETA mojego rozkładu.
Jest bardzo trudny i wymagający:
Na dwóch betatesterów jeden odpadł, bo nie był w stanie przejść całości.
Czytając forum i kilka tematów (m.in. dyskusję nt Liskowa, o rozkładach MaKa) doszedłem do wniosku, że nie będę Wam ułatwiał życia i pdf-u nie będzie. Wszelkie informacje są zamieszczone w uwagach eksploatacyjnych. Jeśli czegoś brak to liczę na samodzielność. Wszak - maszynista, czy dyżurny musi być bardzo samodzielny.
Lista rzeczy, które są DO POPRAWY (w tych kwestiach nie zgłaszamy uwag):
1. Poukładać numerację składów wg kolejności.
2. Poprawić symbole przed numerami np. TMS na TKS.
3. Dodać dla "urozmaicenia" jeszcze kilka rzeczy, inne zmodyfikować by rozkład był inny w dni powszednie, a także inny na soboty i święta.
Uwaga!!
1. Przy uruchomieniu symulacji przed 00:00 nie przyjedzie Wam elektrowóz do składu MPS21111. On przechodzi z pociągu przyjeżdżającego dnia poprzedniego i czeka do dnia następnego na ten 21111. Zalecam zamówić jakąś "siódemkę" zaraz po starcie.
2. SM42 przyjeżdżająca by przejąć wagony składu 401, wraca z 402. Lokiem tym robimy manewry i nie wysyłamy nigdzie. Czeka on na skład 403, który zabierze i wróci z 404. Analogiczna sytuacja będzie dla pociągu 405 i powrotnego 406. Następnie lok ten wejdzie w skład "luzakującego" do Borku - czytać w uwagach eksploatacyjnych składów uruchamianych.
3. Manewry przy składach kończących w Liskowie Rynku:
Po skończeniu biegu składy cofamy do Spedpolu, gdzie robimy oblot lokomotyw, tam też czekają na podstawienie.
Dla składów 401, 403, 405 -> wpuszczamy je tylko na tor 13. Tam siódemkę manewrujemy "ręcznie" na głowicę wyjazdową w kierunku Wilamowic (miejsce zatrzymania owej 07 zabezpieczyć wcześniej wsk. D1 by nam nie "zwiała"). Potem "ręcznie" ją skierować, na któryś z torów stacyjnych, a dalej standardowo na miejsce postoju. Powrotne (402, 404, 406) też zalecam wpuszczać na "trzynasty".
Na razie to tyle.
Wersja rozkładu: plik usunięty z powodu publikacji wersji ostatecznej.