Sytuacja z blokadami stacyjnymi na WW i WZ jest o tyle nietypowa, że granica okręgów ma miejsce w środku drogi zwrotnicowej (chyba jedyny taki przypadek w PL). Wskaźniki "P", "D" zastosowano zapewne nie tylko w celach informacyjnych, ale też jako potwierdzenie przygotowania drogi przebiegu przez dyżurnego ruchu okręgu przyjmującego pociąg, zwłaszcza przy jeździe na Sz (według instrukcji wskaźnik ma podświetlać się także podczas wyświetlania Sz). Podejrzewam, że w takim przypadku wskaźnik podświetla się samoczynnie gdy podano Sz po otrzymaniu zgody, podobnie jak W24 podświetla się gdy użyty zostanie przycisk NO. Pewnie dlatego zastosowano je tylko na tych stacjach - przykładowo Pruszków posiada tylko jedną nastawnię przy każdej głowicy. Analogicznie funkcjonują jazdy pomiędzy WZD i WZS, jednak na semaforach nie ma wskaźników.
W załączniku zdjęcie przycisków blokady stacyjnej na pulpicie WZD (granica okręgów WZD/WZP na przejściu 26/27). Stacje WW i WZ wyposażone są w urządzenia PB. Widoczne są dwie pary strzałek: dla normalnych przebiegów, z przyciskami przebiegowymi służącymi do nastawiania przebiegów między początkiem/końcem i granicą okręgu w typowy dla PB sposób (naciśnięcie kolejno dwóch przycisków na początku i końcu swojej części przebiegu), oraz dla Sz, z przyciskiem dania zgody na jazdę na Sz z sąsiedniego okręgu. Strzałki prawdopodobnie sygnalizują nastawienie przebiegów w sąsiednim okręgu oraz danie i otrzymanie zgody na Sz (OzSz27). Oczywiście przed użyciem blokady dyżurni dogadują się telefonicznie/bezpośrednio. Dodatkowo występują przyciski Dp26/27 i zDp26/27, pewnie związane z przestawianiem zwrotnic 26/27 oraz nieopisany czerwony przycisk z trójkątną lampką obok OzSz27 - przy czym przyciski te są tylko przy niektórych torach. Niestety nie dopytałem jak to dokładniej działa - może ktoś mnie poprawi lub uzupełni, albo dowie się czegoś o tym przy najbliższej okazji.
Ciekawe są też urządzenia ma WDC - urządzenia typu PB z dodatkowymi funkcjami i pulpitem wzorowanym na systemie IZH-111, jednak nie miałem okazji się im przyjrzeć i nie wiem jak działają.