Forum Główne > Ruch kolejowy

Wyjazd pociągu roboczego na szlak z przejazdu kolejowego

<< < (3/4) > >>

Droznik:
A jak mam pęknięta szynę?? To może też V max?? Owszem jak jest wolny to V max ale to musimy uwzględnić w rozkazie a nie na gębę

MaKu:
Wyobraź sobie, że masz szlak 15 km. Albo nawet i więcej.
Więc puszczasz po zamkniętym drezynę 30 kph tam i z powrotem.

Nie lepiej na "eSce" dopisać w innych "Od km xxx,xxx ograniczyć prędkość pociągu do xx kph".

BTW... przecież piszesz w innych, "do km. xxx,xxx z postojem". Więc określasz zarazem miejsce niebezpieczne.

Droznik:
Wiesz zawsze lepiej ale co na to potem przełożony?? Zresztą ja tam mam taki szlak to albo jadą już do sąsiedniego posterunku, albo po prostu piszę 30 a dalej to mnie nie interesuje bo nie widzę ich. Przecież nie będę stal w fotoradarem gdzieś 8km od nastawni i liczył czas ;p

jageer:

--- Cytat: Droznik w 02 Czerwiec 2013, 17:17:14 ---A jak mam pęknięta szynę?? To może też V max?? Owszem jak jest wolny to V max ale to musimy uwzględnić w rozkazie a nie na gębę

--- Koniec cytatu ---

Pęknięta szyna jest przeszkodą do jazdy, więc powyższy paragraf niby wtedy nie pozwala Vmax.

A co do szlaku 15 km i 30 km/h, w czym problem? Od Zabierzowa w stronę Katowic na odcinku ok 33 km jest obniżona prędkość do 30 km/h z powodu fatalnego stanu torów i jakoś jeżdżą pośpieszne, ekspresy, osobowe i brutta ;)

ISDR12:

--- Cytat: Droznik w 02 Czerwiec 2013, 15:14:15 ---Do 500m od ostatniej przeszkody tj np Rob wjezdża w km 2,000 i jedzie do 3,000 to piszesz ze kolejny robek jedzie do 1,500 natomiast gdy jedzie do 1,800 to piszesz  swojego do 1,300.
Oczywiście musisz wtedy napisać że w km... pracuje rob1/2. Ten co jedzie to ma nowy numer. I nie możesz wypisać że tylko po otrzymaniu tego rozkazu bo kontroler łatwo może zabrać Ci procenty, bo żeby tak odnotować musisz mieć już szlak zamkniety, zapytania o wolną drogę itp, jedynie takie coś możesz przez Radio podyktować im i wtedy mogą działać. No i sygnał Ty podajesz ewentaulnie dyżurny ruchu pomocniczy jeśli jest do tego upoważniony.

Kto powiedział że po zamkniętym "na pełnej prędkości" można jechać?? Wskaż mi taki paragraf bo to jest błąd!!

--- Koniec cytatu ---
To chodzi, że na zamknięty tor. To znaczy że muszę następnego roba dać do tego przejazdu tylko? A jak unistar wjeżdża to wystarczy, że jeden szlak jest zamknięty czy muszą być dwa?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej