Forum Główne > Inne

Wakacje kolejowe.

<< < (2/4) > >>

EN57-002:
To jak ktoś by bardzo chciał i nie boi się "spartańskich" warunków, spania na podłodze na materacu przynoszenia wody w wiadrach z piwnicy to może przyjechać. Jestem tu jeszcze dwa tygodnie. Po maju po raz kolejny przecieram szlaki trochę zarośnięte przez ten czas, ale wytężona praca w maju dała efekty i nie jest tak źle jak w ub. roku kiedy dopiero w sierpniu były pierwsze jazdy, kiedy to momentami przez ścianę zarośli ledwo co można się było przebić. Momentami dosłownie drezynę wbijało się w roślinność aby ją ugniotła. Później było już lepiej, aż do momentu kiedy można było w miarę swobodnie przejechać.

Droznik:
Ja kiedyś zaliczałem linie w wakacje, to były dobre czasy no i fotografia. Owszem zdjęć w necie masz pełno, ale gdy samemu ustrzelisz jakiś dobry okaz to jest dopiero jest radość, bo ty widziałeś/słyszałeś/czułeś dany pojazd. Czyjeś zdjęcie nie cieszy tak jak swoje :)
Pamiętam jak kiedyś jeździłem do babci na drugi koniec kraju, i potrafiłem nawet 3 godziny stać w oknie i obserwować co w danej chwili przejeżdża koło niej. Dziwne bo po x latach ciągle gdy ją odwiedzam to podchodzę do okna i wypatruje co nadjedzie za chwile ;p

EN57-002:
Z fotografowaniem to został mi nawyk z dawnego aparatu kliszowego Zenith122, gdzie film miał 36 klatek i trzeba był się dobrze ustawić, wykonać dobre nastawy aparatu aby nie popsuć kliszy wszak ilość była bardzo ograniczono, a ewentualny błąd był widoczny dopiero po wywołaniu. Dziś też, mimo zmiany aparatu i jego pojemności w tysiącach zdjęć, nadal ustawiam się dobrze i "strzelam" fotę. Zbieram się do pracy w torze.

TaKeT:
Własne zdjęcie daje satysfakcję... Szczególnie jak pożądany efekt osiągniemy dopiero za którymś razem...

Takie wakacje to cholernie fajna sprawa, ale w tym roku raczej nie będę miał jak wyjąć nawet tygodnia z życiorysu... Zostają mi krótkie 1-2-3 dniowe wypady...

jageer:

--- Cytat: djuzi w 18 Lipiec 2014, 21:18:35 ---Czy nastawnia tam jest jeszcze cała?

--- Koniec cytatu ---

Nie, nie było tam pulpitu ;) :P

--- Cytat: EN57-002 w 18 Lipiec 2014, 20:31:33 ---Jednak główną atrakcją jest "posiadanie" na czas pobytu ręcznej drezyny kolejowej, którą można jeździć po ok. 8,500km szlaku, no chyba że oczyści sie wiecej to będzie dłuższy odcinek do jazdy.
--- Koniec cytatu ---

Fajna sprawa  ;) Po piwko do sklepu i powrót  ;D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej