EDIT: znalazłem w łączności jest wstrzymanie wyprawiania i można wybrać tor 1.To znaczy,że tor jest już zamknięty? Czy musi się świecić strzałka kierunku na czerwono w SBL typu Eac?
Wstrzymanie wyprawiania to inna sprawa, tego się używa gdy nie możesz przyjąć w danej chwili więcej pociągów (np. brakuje torów na stacji). Żeby zamknąć tor, użyj w łączności telefonicznej przycisku... "Zamknij". Możesz pomocniczo "zastopować" blokadę włączoną w kierunku Ślemienia przyciskiem STOP, ale nie ma to wpływu na działanie blokady po drugiej stronie - jest to po prostu zamknięcie przebiegów na dany tor (odwołanie - przycisk Wbl).
Paweł zablokowałeś ode mnie PW a chciałem się spytać,czy na prawdę masz tylko 22 lata i skąd taka wiedza w takim wieku? Szacunek.
Nic nie zablokowałem, coś musi być nie tak z forum. Mam 22 lata, tematem USRK interesuję się od około 5 lat, kolejarzy w rodzinie nie mam. Wiedza głównie z książek i innych opracowań, podparta sporadycznymi "wycieczkami" na nastawnie.
Edit: rzeczywiście miałem wyłączone odbieranie PW od wszystkich użytkowników, nie wiem od kiedy i jakim cudem... Teraz powinno być OK.
A w E18 jest obsługa pulpitu? (nie chce mi się czytać ;-) )
Jest.