Forum Główne > Urządzenia srk

Wyjazd ze stacji przy zaniku kontroli

<< < (3/4) > >>

jageer:

--- Cytat: Aderian94 w 23 Grudzień 2017, 15:59:45 ---Lepiej jednak zabezpieczyć niż nie i mieć później jakiś problem.

--- Koniec cytatu ---

Ja zawsze miałem takie podejście: jeżeli coś nie jest wymagane, ale nie pogarsza bezpieczeństwa, a może i poprawić, to po co czepiać sie i robić komuś pod górkę? Wiadomo, nie mówię o naruszaniu, czy nadużywaniu przepisów zbytnio na zasadzie, spaliła się żarówka na pulpicie od blokady, to wprowadzę TZP ;) Ale w przypadku tego tematu, nic się nie stanie.....

Aderian94:
Teraz jak się szkolę, to każdy tak samo mówi. Najpierw bezpieczeństwo. Pociąg poczeka. Stoi, to się nie przewróci. Jeśli żarówka się spali, to wiadomo, że można to sprawdzić utwierdzając dany przebieg.

jageer:

--- Cytat: Aderian94 w 23 Grudzień 2017, 17:12:58 ---Teraz jak się szkolę, to każdy tak samo mówi. Najpierw bezpieczeństwo. Pociąg poczeka. Stoi, to się nie przewróci. Jeśli żarówka się spali, to wiadomo, że można to sprawdzić utwierdzając dany przebieg.

--- Koniec cytatu ---

A potem 100 telefonów że 1 minuta w plecy.... Albo co ostatnio zauważyłem że dyżurni jak jeżdżą na sz to dzwonią do dyspozytorów i innych, zamiast się skupić na bezpieczeństwie to panikują kogo powiadomić i jak wszystko ładnie wszędzie odpisać żeby nie dostać po premii.

EN57-002:
Jakiś czas temu, dyżurna wypuściła towarowy śledzony, przed pośpiechem. Towarowy wydłużył czas jazdy. Pośpiech został przywalony na 2 min.
Dyżurna do wyjaśnienia.

Paweł Piotr:

--- Cytat: EN57-002 w 26 Grudzień 2017, 14:04:08 ---Jakiś czas temu, dyżurna wypuściła towarowy śledzony, przed pośpiechem. Towarowy wydłużył czas jazdy. Pośpiech został przywalony na 2 min.
Dyżurna do wyjaśnienia.

--- Koniec cytatu ---
I bardzo słusznie. Nie tylko do wyjaśnienia, ale do ukarania karą porządkową. Jeśli dyżurna ruchu nie przestrzega zasad techniki prowadzenia ruchu pociągów, nie przestrzega wewnętrznego rozkładu jazdy, nie przestrzega postanowień RTS (tablice odbiegów) - nadaje się właśnie do tego. Kłania się nieznajomość paragrafu 6 Ir-1(R-1) obowiązującego.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej