Forum Główne > Urządzenia srk
Wyjazd ze stacji przy zaniku kontroli
Paweł Piotr:
--- Cytat: IZKR IZ w 23 Grudzień 2017, 09:11:15 ---A przypadkiem nie jest tak że jeśli korba przerobimy i wrócimy na nastawnie i będzie kontrola to nie ma potrzeby zakładania zamka? Sam nie mam już pewności. Bo jeśli nie ma kontroli to tak zamek.
--- Koniec cytatu ---
Jeżeli po przekorbowaniu zwrotnicy do pożądanego położenia wrócimy na nastawnię bez zakładania na niej zamka, w nadziei, że na pulpicie pojawi się kontrola, a kontrola ta się nie pojawi, będziemy zmuszeni PO RAZ DRUGI wychodzić z nastawni w teren, by zwrotnicę zamknąć na zamek... No chyba, że ktoś lubi biegać po schodach tam i z powrotem bez sensu...
IZKR IZ:
Ja uważam że nie powinno się być nadgorliwym. To tak jak coś było z tzp, taki dyżurny który wprowadza telefon na byle co a nie powiem to nadaje się na egzamin. Ja te zdanie popieram. No wtedy jak wrócisz i kontrola będzie to wychodzi ze bez podstawy zabezpieczyles to miejscowo i prowokujesz opóźnienia
Aderian94:
Lepiej jednak zabezpieczyć niż nie i mieć później jakiś problem.
IZKR IZ:
Zgadzam się, ale dopiero gdy wrócimy na nastawnie i nie będzie kontroli
Paweł Piotr:
--- Cytat: IZKR IZ w 23 Grudzień 2017, 15:53:43 ---(...) prowokujesz opóźnienia
--- Koniec cytatu ---
To pomylenie pojęć, z którym praca na kolei powinna być zabroniona. NAJPIERW BEZPIECZEŃSTWO, POTEM PUNKTUALNOŚĆ.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej