Forum Główne > Ruch kolejowy
Szczekociny
jageer:
--- Cytat: IZKR IZ w 25 Styczeń 2018, 17:06:13 ---Czekaj, to że mam taka nazwę nie oznacza że jestem kontrolerem.
--- Koniec cytatu ---
Nie pisałem tutaj w kontekście Twojej osoby dokładnie ;) Tylko "ogółem", ludzie przychodzą szkolą z SMS - dyżurni pytają, a po co to? Ja wolę żebyście mi rozjazd naprawili, wymienili, bo co 2 przełożenia nie chodzi napęd, Niestety zderzenia teoretyków (wykładowcy na uczelniach, ludzie w UTK) kontra praktycy (ruchowcy, drogowcy, srk), to są ciężkie tematy. Prawda jest taka, że im więcej uzależnień, każdy kombinuje jak je obejść, szybciej puścić pociąg, rozwiązać drogę byle nie opóźnić, byle coś tam, bo premia, bo tamto.....
I jak to się ma do wspomnianego już SMS? Sama rewitalizacja / modernizacja linii to jedno, ale jakość zabudowy i utrzymania srk to już inna kwestia.... Poza tym ergonomia pracy dyżurnego, gdzie w środku jest miejsca jak w niewielkim pokoju w bloku, siedzą 3 osoby z ruchu, monitory od nowoczesnych centralek po 20 cali i się obijają łokciami jak jeden prowadzi dokumentację, a drugi go szturcha jak obsługuje nastawnice....
IZKR IZ:
Tak, albo gorzej sam siedzi w kurniku i do okoła siebie monitory a przed sobą papiery...
zolwik:
--- Cytat: IZKR IZ w 25 Styczeń 2018, 17:06:13 ---Jak dla mnie ta kobieta co puściła pośpiecha już na zajęty nie zawiniła aż tak jak sąsiad obok.
--- Koniec cytatu ---
Nie dopełnia swoich obowiązków, tak samo jak ten drugi.
Paweł Piotr:
Obydwoje dyżurnych ruchu (Starzyny i Sprowa) dopuścili się niedopełnienia swoich obowiązków w tej samej mierze, kwalifikującej poważny wypadek kolejowy: A01 - wyprawienie pojazdu kolejowego na tor zajęty, zamknięty albo przeciwny do zasadniczego lub w kierunku niewłaściwym.
https://mib.gov.pl/files/0/1796984/17.pdf
EN57-002:
Może ten wątek, bo nie wiem po co w ogóle został utworzony nowy, scalić z tym https://isdr.pl/index.php/topic,134.0.html
Po za tym, mało kto zwraca uwagę, na wydawało by się błahą sprawę dot. wydłużenia, po za istniejące oświetlenie, układu rozjazdów przy podg. Starzyny. W załączniku zdjęcie ze starego układu (ze strony semaforek.kolej.org.pl), który w całości był oświetlony i widoczny z nastawni (rozjazdy 190-ki). W nowym rozjazdy, zwłaszcza nr 3 są ok 250m od nastawni, już bez oświetlenia.
To odnośnie poprawiania warunków pracy po modernizacji.
--- Cytat: IZKR IZ w 25 Styczeń 2018, 17:06:13 ---Co do dyżurnego, który nie wiedział czy blokadę włączyć i jak wyprawil pociąg nawet za okno nie wyglądając...
--- Koniec cytatu ---
Dyżurny na Starzynach nie miał tam autoryzacji, co też jest w protokole powypadkowym. A wyglądanie za okno opisałem wyżej. I tak by nic nie zobaczył.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej